Op zoek naar bomen die superfoods leveren? Superfoods worden namelijk steeds populairder. Op deze trend inspelend, denkt BetuweBomen.nl graag met u mee. BetuweBomen.nl adviseert om een walnotenboom of walnotenstruik te planten. Wist u dat het ook vooral nu in de wintermaanden dé tijd is om een walnotenboom in uw tuin te planten?

Ook een walnotenboom is een uitstekende CO2 vanger! Vroeger dacht men dat walnoten dikmakers zijn en veel vet bevatten. Nu blijkt dat walnoten heel gezond zijn en bovenaan staan in de lijst van superfoods. Een handjevol walnoten verlaagt het cholesterolgehalte, zit boordevol goede voedingsstoffen, gezonde vetten en olie. In de Griekse mythologie stond de walnotenboom bekend als het symbool der wijsheid. Niet verwonderlijk, omdat een gepelde walnoot op hersenen lijkt.

Een walnotenboom stelt weinig eisen aan de bodem en kan wel 20 meter hoog en 10 meter breed worden. BetuweBomen.nl kan verschillende soorten walnotenbomen leveren. De relatief onbekende zwarte walnotenboom Juglans Nigra en de bekendere Juglans Regia. Voor kleinere tuinen adviseert BetuweBomen.nl de struikvorm van de Juglans Regia.

Probeer eens een walnotenboom!