Meerstammige bomen zijn erg geliefd bij landschaps-en tuinarchitecten, omdat deze bomen een open, grillige structuur hebben. Door hun transparantie dragen ze bij aan het open karakter van tuinen en parken. Ze hebben een natuurlijke vorm, die het midden houdt tussen een boom en een struik. Meerstammige bomen ontstaan door bij het snoeien meerdere takken te creëren, die als stammetjes uitgroeien. Door de meerstammigheid, hebben ze dus ook meer blad. Daardoor leveren ze behoorlijk wat schaduw en geven al snel een fraaie aankleding en intimiteit aan uw tuin. De kroon van deze meerstammige boom kan men op elke hoogte laten beginnen en zelfs geheel naar de wensen van de klant. Door deze manier van snoeien krijgt deze boom een meer natuurlijke vorm en staat in schril contrast met een laanboom of struik.

BetuweBomen.nl heeft een ruim assortiment aan meerstammige bomen. Bijvoorbeeld de meerstammige trompetboom. Deze Catalpa bignonioides met zijn grote, frisse, groene bladeren. Als bloemen krijgt de Catalpa bignonioides grote witte staande pluimen. De peulen blijven in de winter aan de boom hangen.

Zo levert BetuweBomen.nl ook de meerstammige Berkenstruik (Betula utulis Jacquimontii) Deze meerstammige Himalayaberk groeit op alle grondsoorten en is winterhard.

En wat te denken van de meerstammige walnoot (Juglans regia) met zijn kleine, langwerpige blaadjes en heerlijke noten in het najaar?

BetuweBomen.nl kent een snelle levertijd, goed advies en prima prijs!