Gaat dat nog wel samen na een seizoen van voortdurende plagen en verontrustende berichten over buxusrupsen in de media? BetuweBomen.nl geeft raad!

Buxusmot - BetuweBomen.nl

De buxus en vooral de soorten ‘’buxus sempervirens’’ en ‘’buxus rotundifolia’’ blijven bij uitstek prachtige sierhaagjes rondom perken en paden. Ze hebben frisse, groene blaadjes, groeien compact en blijven het hele jaar groen. Ze zijn wel gevoelig voor schimmels en rupsen. Maar als je de planten niet te dicht op elkaar plant, goede voeding geeft en tijdig behandelt tegen ziekten en schimmels, dan heb je een schitterende omlijsting van je perken en paden. De ‘’buxus rotundifolia’’ heeft wat rondere blaadjes en is iets minder compact van vorm.

Alternatieven?
Wil je het risico niet lopen van schimmels en rupsenplagen of zijn je bestaande buxussoorten ten dode opgeschreven, ga dan eens op zoek naar een goed alternatief.

Bijvoorbeeld ‘De Japanse Hulst’ of ‘Illex Crenata’. Deze plant is vrijwel geheel resistent tegen schimmels en rupsen, is goed snoeibaar, blijft het hele jaar groen en lijkt sprekend op een buxus.

De taxus is ook een uitstekend alternatief die als strakke haagplant kan fungeren. Met name de Taxus Baccata is erg populair. Indien u overweegt om een taxus te kopen, bent u bij BetuweBomen.nl aan het juiste adres.

Adviezen?
Vragen over beplanting, voeding, vormsnoei en ziektepreventie? Een mailtje of telefoontje naar BetuweBomen.nl is voldoende en al uw vragen worden snel en deskundig beantwoord.

Levering?
Al uw producten worden thuis geleverd. Uiteraard kunt u ze ook ter plekke in Echteld ophalen. Prijs? Bekijk onze aantrekkelijke en concurrerende tarieven in onze webshop, waar u direct gemakkelijk een bestelling kunt plaatsen.

BetuweBomen.nl uit Echteld staat u met raad en daad bij met het maken van de juiste keuze! BetuweBomen.nl is niet alleen het grootste laanbomencentrum van Europa, maar ook specialist in allerlei soorten beplantingen, bomen en heesters.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwste bomen en planten. Ook kunt u er uitstekend inspiratie voor uw tuin opdoen!