Bolcatalpa - BetuweBomen.nl

De Catalpa wordt ook wel trompetbloem genoemd, omdat de pluimvormige, roomwitte bloemen de vorm van een trompet hebben. Van origine is de Catalpa afkomstig uit de Verenigde Staten en Oost-Azië. De Cherokee indianen gebruikten delen van de boom als geneesmiddel. Een bijzondere Catalpa is de bolcatalpa (Catalpa bignonioides,nana).

Deze bolcatalpa is niets anders dan een Catalpa in struikvorm, die op een Catalpa bignonioides geënt is. Deze bolcatalpa heeft een mooie, bolvormige groeiwijze met grote bladeren, die langzaam van lichtgroen naar donkergroen verkleuren. In tegenstelling tot andere Catalpa’s, krijgt deze bolvorm geen bloemen. De boom verliest in het najaar zijn blad en de takken moeten jaarlijks teruggesnoeid worden.

De bolcatalpa straalt ‘grandeur’ uit. Zeker als de boom aan het begin van een oprit geplant wordt of de hoekpunten van een terras markeert. En wat te denken van een oprijlaan, waarbij bolcatalpa’s de laan flankeren als wachters naar de plaats van bestemming!

Wilt u meer weten over de bolcatalpa? In onze webshop bieden wij diverse bolcatalpa’s aan in verschillende hoogtes. Er zijn zelfs bolcatalpa’s te koop met een stamomtrek van 16-18 cm en een stamhoogte van meer dan 2 meter.

BetuweBomen.nl uit Echteld staat u met raad en daad bij met het maken van de juiste keuze! BetuweBomen.nl is niet alleen het grootste laanbomencentrum van Europa, maar ook specialist in allerlei soorten beplantingen, bomen en heesters.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze nieuwste bomen en planten. Ook kunt u er uitstekend inspiratie voor uw tuin opdoen!