Het najaar en de vorstvrije uitloop naar de winter, is de beste tijd van het jaar om te planten. De bodem heeft een redelijke temperatuur en bevat nog een vrij hoge vochtigheidsgraad. Dus weinig kans op verdroging. Bovendien zijn de bladeren van veel bomen en struiken gevallen en verliest de beplanting weinig vocht door verdamping, omdat de zon op het zuidelijk halfrond staat. In het najaar zijn ook de sapstromen van de bomen tot rust gekomen en kan de plant in het voorjaar al zijn energie geven aan knop-en bladontwikkeling.

Waarom zou je in het najaar en in de winterperiode niet lekker in de tuin aan de slag kunnen gaan? Waarom wachten tot in het voorjaar? Vaak is het nog heerlijk om tijdens het vallen van de bladeren in de tuin te werken. En de vorst….de strenge winters van weleer, zijn naar de achtergrond verdreven. Het klimaat warmt langzaam maar zeker op. De laatste Elfstedentocht ligt ver achter ons.

Bij het verplanten van bomen en struiken treden vaak beschadigingen op aan het wortelstelsel en de kleine haarworteltjes leggen dan vaak het loodje. In de periode tot in het voorjaar heeft dan de plant alle tijd om te herstellen om krachtig aan het voorjaar te beginnen. Logisch dat bij het aanplanten, met kluit, deze plantproblemen een heel stuk minder zijn en de boom in het voorjaar meteen in zijn kracht staat!

BetuweBomen.nl is specialist in het optimaal aanleveren van beplanting. Is de aanplant in het najaar en winter gerealiseerd, dan kun je meteen van je ‘nieuwe’ tuin genieten, zodat je in het ontluikend voorjaar voldoende tijd hebt om andere zaken in de tuin aan te pakken.

Bij het planten is een ruim plantgat uiteraard ook van groot belang. Het wortelstelsel kan zich dan prima ontwikkelen, de bodem kan goed ademen, je kunt er dan wat geschikte compost bij doen en het regenwater kan makkelijk de wortels bereiken. Zo gauw de temperatuur in het voorjaar stijgt kan de plant meteen aan de slag!

BetuweBomen.nl heeft bovendien nog een leuke actie om nu uw tuin te verrijken met prachtige aanplant! Kijk nog eens rustig naar ons uitgebreide assortiment. Vervoer een probleem? BetuweBomen.nl heeft een uitstekende eigen bezorgservice! Bovendien staan onze adviseurs altijd voor u klaar!