Tuinonderhoud vakantie

Gaat u binnenkort toevallig gewoon een paar weken weg of gaat u op vakantie? Vergeet dan niet dat uw tuin eigenlijk niet zonder u kan. Vooral in de zomer kan uw tuin de hulp en wat water goed gebruiken. Niet alleen mensen moeten goed drinken tijdens de warmte, maar uw tuin ook! Toch laten vele mensen in Nederland hun tuin in de steek als ze op vakantie gaan. Daarom geeft BetuweBomen u de volgende tips om uw tuin tijdens uw vakantie goed te onderhouden.

Behoefte nummer 1 van uw tuin
Hoe precies u ook bent, u heeft het vast en zeker wel is meegemaakt, een plant(je) ging dood omdat het (toch) te weinig water heeft gekregen. Over het algemeen heeft uw tuin één keer per week water nodig, maar er zijn ook gevoeligere soorten, die vaker water kunnen gebruiken! Nu zijn er natuurlijk heel veel gevoelige planten op te noemen, maar wees vooral zorgvuldig met de pas aangepote planten en bomen. Vraag aan uw vriend, vriendin en/of buurman, die uw tuin tijdens uw vakantie bewaakt, dus goed te letten op deze nieuwe plantjes en bomen.

Heeft u een vijver?
Naast gras, stenen, bomen en planten heeft u misschien ook wel een prachtige vijver in uw tuin staan. Nu weten wij van BetuweBomen natuurlijk niet hoe u uw vissen het beste kan verzorgen, maar weten we wel het één ander over het verzorgen van de vijver. Zorg er ten eerste voor dat het waterpeil van uw vijver hoog genoeg blijft. Ten tweede kunt u tijdens uw vakantie het beste een klein fonteintje neer zetten in uw tuin, die aangezet kan worden door middel van een tijdklok. Niet omdat dit er leuk uitziet, maar omdat het zuurstof geeft aan uw vissen. Wat goed is voor (naast) uw vijver en er ook leuk uit ziet, zijn de hartlelies. Klik op Hartlelie om deze te bekijken.


Houd uw gazon stralender dan de zon
Naast uw vijver, planten en bomen heeft u misschien ook nog een prachtig stuk(je) grasmat liggen. Deze grasmat kan in de zomer het beste één keer per week worden gemaaid. Vraag daarom aan uw aardige vriend, vriendin en/of buurman, die uw tuin tijdens uw vakantie bewaakt, één keer per week het gras te maaien. Heeft u na het lezen van deze blog nog enkele vragen over, of wilt u nog snel even iets aanplanten voordat u op vakantie gaat? Twijfel niet en bel ons op het nummer 06 39385017.