plantjes

Wat is de mooiste kleur, de juiste grootte en de beste bloeimaand van mijn plant voor mijn tuin? Deze vragen komen vaak voor bij mensen die leuke plantjes zoeken voor bij hen in de tuin.
In de volgende kopjes wordt geprobeerd u te helpen met de juiste keuze van uw plant. Welke kleur u mooi vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak en wordt hier dus buiten beschouwing gelaten. Zoekt u een bepaalde kleur? Op onze website is dat geen probleem door de makkelijke filterfunctie.

  1. 1. Groei van de plant
  2. U wilt natuurlijk dat uw plantjes mooi groeien en uiteindelijk in de bloeimaand in volle glorie stralen. Hiervoor moet u goed in de gaten houden waar u uw planten neerzet. Is de plant een echte zonneliefhebber? Dan moet u er voor zorgen dat deze natuurlijk niet in de schaduw wordt neergezet. Ook zal u goed moeten kijken welke grondsoort (Klei, leem of zand) u in de tuin heeft. Niet elke plant groeit namelijk even goed en even snel op elk grondsoort. Op onze website kunt u bij elke plant zien, wat deze plant nodig heeft, dus u hoeft geen duizenden websites meer af te struinen.

  3. 2. Hoogte van de plant
  4. Het is natuurlijk fantastisch als u een plantje heeft gevonden dat helemaal bij u en uw tuin past. Het laatste waar wij alleen nog wel voor willen waarschuwen is de hoogte van de plant. Sommige plantjes zijn op jonge leeftijd zeer klein, maar worden soms heel snel heel groot. Om te voorkomen dat de plant(en) te veel ruimte in uw tuin innemen, kunt u makkelijk op onze website bekijken hoe groot de plant wordt.


Zoekt u plantjes die in mei prachtig gaan bloeien? Klik dan op de volgende link: Mei-bloeiers